Restaurant recensie CREA

Het is weer zover, ons ‘favoriete’ moment van de week is aangebroken, namelijk de maandagochtend. De oplossing: lekker de dag beginnen met een kopje koffie en ontbijt bij café CREA. CREA bevindt zich op de spiksplinternieuwe locatie van de UvA en is niet te missen wanneer je het terrein betreedt. Zelfs op dit tijdstip (10 uur) krioelt het zowel binnen als buiten van de studenten en docenten in dit moderne pand, dat is omgetoverd tot ‘Bruin Café’. Van alles is welkom, zelfs honden mogen het pand betreden en kunnen dus lekker meegenieten van The Beatles en andere memorabele hitjes die door de spiekers worden geblazen.

Om maar eens af te wijken van de healthy-lifestyle-trend besloten wij eens iets anders te doen. Naast de cappuccino met schattige, Italiaanse cantuccini aan de rand (€2,10) bestelden wij ook een tosti (€2,80). Een heerlijke, smeuïge, vette tosti ham kaas (inclusief een breed assortiment aan sausjes) werd ons voorgeschoteld. De geruchten waren zeker geen leugen. Wauw wat een goede tosti. Vast en zeker een van de lekkerste tosti’s in Amsterdam. Bijna net zo lekker als de blauwe ogen van de vlotte, gezellige en hardwerkende barman. Niet alleen veel variatie zit er in de soorten sausjes, ook de menukaart plus het interieur biedt een breed scala aan keuzes. Zo kan er gekozen worden uit verrassend veel alcoholische dranken, soepjes, broodjes en taartjes. Ook is er voor elke rug wat wils; een bank voor de uitgeputte student, een stevige barkruk voor de discussiërende docent en een gewone stoel voor het wat serieuzere type. Een TL-buis als licht maakt het mogelijk om nog even die laatste paar begrippen erin te stampen, maar het sentimentele bedlampje in de vensterbank kan ook dienen als heerlijke sfeerverlichting voor bij een eerste date. Kortom, CREA is van alle markten thuis.

Algehele conclusie: genieten. Werkelijk niks op aan te merken. Waarachtig goede studentenprijzen en gezellige sfeer met enthousiast personeel. Alleen jammer dat de wc boven is, want hoe moet dat nou als men straks op de donderdagavond nèt iets te lang blijft hangen met nèt iets te veel alcohol in het bloed?!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s