S01E08: Multiple Memorable Moments

Daaaarrrr ben ik weeer met zoals beloofd het vervolg op mijn laatste post! Ik heb zo veel dingen mee gemaakt, het is bijna niet mogelijk om alles te onthouden.. Gelukkig ben ik NOG STEEDS een soort van Lena Lijstje die lijstjes van lijstjes maakt, dus no worries ben de hoogtepunten niet vergeten. Adele en ik hadden hier in het begin trouwens DE oplossing voor verzonnen omdat het af en toe toch wat problemen met zich mee bracht. Daarom zijn we vanaf het begin van het jaar al bezig om sommige momenten voor altijd vast te leggen, en nee, niet alleen met camera! Onze hele kamer hangt vol met post-it’s van elk lollige of beter gezegd gênante moment dat zich heeft plaats gevonden tijdens het afgelopen jaar. Super grappig, ze gaan zeker allemaal mee naar huis en worden dus echt nooit meer weg gegooid! OK back to the point, er zijn inmiddels al weer 3 weken verstreken na spring break wat er naar mijn gevoel wel 6 lijken. (Ik heb btw best wel het gevoel dat mama de enige is die dit leest maar dat geeft niet want doe het ook een beetje voor mezelf voor later..)

Ik zal maar beginnen met het saaie nieuws, hebben we dat ook maar weer gehad. School gaat prima, al mijn klassen zijn medium te doen op mijn Journalism class en Women & Gender studies na en ik ben nog steeds het sterretje in mijn Frans level 1 klas omdat ik met 6 jaar ervaring de docente altijd erg verbaas met het schrijven van brieven (de meeste klasgenoten komen niet verder dan Bonjour en ça va, dus zo moeilijk is dat ook weer niet). Eerlijk gezegd span ik me niet meer al te veel in voor school omdat ik toch weg ga en ter gelegenheid van deze beslissen dus maar het motto YOLO aan mezelf heb toegeëigend, hoe erg ik dat woord ook haat. Mijn team weet inmiddels ook dat Dutchie ze gaat verlaten, wat het allemaal wel wat aangenamer maakt en ook wat meer begrijpelijk voor hun als ik weer eens stiekem onder een lifting sessie uit glip voor koffie dates met de mensen die ik volgend jaar zo ga missen. Ik heb het heel erg lang geprobeerd, maar ik denk dat 21 uur bezig zijn met sport nou eenmaal simpelweg niet voor mij is weg gelegd. Elke morgen beginnen Adele en ik namelijk met 15 minuten complaining voordat we onze eerste move richting badkamer kunnen maken, al denk ik wel dat Adele het op een haat-schaal van 1 tot 10 uiteindelijk toch nog een 6je geeft en ik een 9.999. Sorry voor deze onwijze aanstellerigheid (is dit een woord?), maar ik heb gewoon niet zo veel motivatie voor hockey op het moment, dus ik hoop dat jullie je medeleven betuigen oké?? Moet daarentegen wel kwijt dat ik zeker wel weer wil hockeyen in NL maar gewoon lekker 2 tot 3 keer in de week max. Wat voor mij ook speelt is dat ik een beetje geintregreerd ben in Greek Life en social stuff/organisaties wat veel tijd kost, dit is veel meer mijn ding maar daarover later meer! Training is nu wel veel leuker, want het was vandaag voor het eerst weer eens warm! Super bizar, afgelopen vrijdag ochtend was het nog -7 graden en liepen we allemaal te klappertanden op het veld terwijl we vanochtend allemaal bijna niks meer aan hadden. Dit schijnt typisch Ohio weer te zijn, we hebben zelfs een keertje -4 gehad in de ochtend en 19 graden aan het einde van de middag.. Niks mis mee als je het mij vraagt!! Zit al 3 dagen heerlijk buiten in het zonnetje mijn ‘huiswerk’ te doen, maar moet mijn ogen ook gereed houden op mijn omgeving want ik ben net al bijna onthoofd door een voorbij vliegende frisbee (wist er met een zieke matrix movement heelhuids onderuit te komen) EN mijn laptop is ook al aangevallen door een football…

Een duidelijk hoogtepunt van de afgelopen tijd was toch wel de eerste woensdag na springbreak: Green Beer Day. Alhoewel GBD oorspronkelijk gevierd wordt op donderdag was het voor OU op woensdag al tijd voor dit groene feestfestijn, gecopieërd van Miami University dat deze traditie ergens rond de jaren 50 is gestart. Volgens deze traditie beginnen studenten, volledig gekleed in het groen, vanaf een paar uurtjes na het middag uur met het drinken van ‘’groen bier’’ dat ook wel wordt gezien als een pre-party voor St. Patricksday. Wij gingen er in eerste instantie vanuit dat we dit vanwege training de volgende morgen aan ons neus voorbij moesten laten gaan, maar vanwege een -10 plus sneeuw op de thermometer werd dit tot onze grote verbazing afgelast. Waarschijnlijk dachten onze dorm genoten dat we de loterij hadden gewonnen, zo excited waren we na het horen van dit fanfreakingtastische nieuws! Woop woop woop, eindelijk konden we een keertje uit op een doordeweekse dag, waar we zeker van genoten hebben. Samen met Clarissa heb ik voor de (ik geloof) 5de keer Call Me Maybe gezongen ter gelegenheid van karaoke night in Redbrick en Kaley en ik wisten onze bar-binnen-glip technieken naar een hoger niveau te tillen. Wij waren zeker niet de enige die een avond van ons leven hadden gehad, de volgende morgen was ik een van de weinige die braaf elke les bijwoonde hahahihi

De zaterdag hierna was ons eerste ”fest”. Ohio University staat, waarover ik jullie al eerder heb ingelicht, bekend om haar iets te uitbundige party culture, waar vooral Spring semester waarde aan toevoegt. Mill Fest, High Fest, 11fest, Palmer Fest zijn de 4 beruchtste, maar vanaf begin maart tot eind april wordt er elke week in een straat ergens rondom campus de boel flink op stelten gezet. Naast de 23 bars aan Court Street, wordt er dus 6 weken lang elke zaterdag een fest gegeven dat dan begint om 12 uur s’middags en eindigt ergens rond een uurtje of 8 (zie m’n fb voor wat foto impressies). Deze feesten zijn naast zeer gezellig vooral super mega crazy.. Als je niet echt een party animal bent is het ten eerste beter geen huis te kopen aan een van deze straten omdat je -jaja- VERPLICHT bent om je huis open te zetten voor jan en alleman, en ten tweede omdat het naast wild ook nog regelmatig uit de hand loopt. Om letterlijk 12 uur begint iedereen zich een beetje te verplaatsen naar het feestfront met de nodige versnaperingen/drankjes, waar men zich dan vervolgens lekker staat te bezatten maar vooral GEEN stap zet op de stoep. Hartstikke komisch gezicht, want de politie op paardjes lopen overal rond maar hebben geen recht om in te grijpen in anything dat plaats vindt op eigen terrein, maar zodra je met je open blikje bier maar met een been de stoep aan raakt mogen ze je zo voor no reason de boeien in slaan voor ‘’public intoxication’’…HOE BEDOEL JE TEGENSTRIJDIG. 11fest schijnt gigantisch te zijn, maar helaas kunnen wij hier niet naartoe omdat we dit weekend ons eerste maar ook gelijk laatste hockeytoernooi in Louisville hebben. Dit is aankomend weekend en ik heb daar echt mega super ultra veel zin in omdat het de laatste keer zal zijn dat ik ergens heen ga met alle meiden uit het team (snik, snik, huil, huil), maar ook omdat wij (de freshmen) mogen slapen bij een van de seniors thuis en die ouders zijn naast de liefste mensen ooit ook nog eens de beste kokers ever!!

Kort na spingbreak heb ik mijn coach ingelicht over het feit dat ik weg ga en ben daarom dus nu het ultieme Amerikaanse college leven aan het leiden, wat voornamelijk bestaat uit chillen, leuke activiteiten en niks doen. Zoals ik al eerder zei heb ik kennis gemaakt met ‘Greek Life’ hier op campus. Mijn beste vriendinnetje hier, Megan, zit bij de sorority Alpha Gamma Delta en staat bekend als de ‘slimste’ sorority. Super lachen, elke sorority/fraternity heeft zeg maar zijn eigen kenmerken zoals bijvoorbeeld artistiek, bitchy of gewoon volkomen gestoord (je zou het kunnen vergelijken met de studentenverenigingen in NL). Fraternities en Sororities zijn communities die het zo gehete community work moeten doen, thema feesten organiseren en elke week verplichte formals hebben. Eigenlijk staan ze vooral bekent als de ‘slimmere, feestende, rich kids’ van de university, waardoor het daarom ook niet heel raar is dat de athleten en sororities/fraternities niet echt op een lijn zitten aangezien deze twee groepen letterlijk het tegenover gestelde van elkaar zijn. Athleten geven meestal niks om hoe ze erbij lopen, terwijl de prototype sorority girl geen stap op straat zet zonder make-up. Dat is trouwens niet helemaal waar voor deze communities hier aan OU, want dit geldt vooral voor de zuiderlijke universiteiten heb ik mij laten vertellen. Greek Life daar is blijkbaar veel meer een big deal met onder andere veel hazing problemen, bootschoenen, polo’s en pastel kleurige kleren voor de boyzz. Twee weken geleden was het Greek Week, waar alle sororities en fraternities allerlei opdrachten moesten ondergaan zoals onder andere music night. Dit evenement, genaamd Airbands was echt vet leuk om te zien. Elke sorority moest een dans in een movie-thema presenteren aan de jury en alle anderen groepen, en aangezien er 12 sororities en 18 fraternities zijn met gemiddeld 200 leden per groep, was het theater completely vol beladen. De choreografie en kostuums waren allemaal zelf in elkaar geflanst, wat mij echt versteld deed staan. In NL zouden wij zoiets ‘weglachen’ als je begrijpt wat ik bedoel, want hoe kun je in vredesnaam met 50 random jongens en meisjes een Pitch Perfect-ish optreden van 8 minuten in studeren inclusief 5 verschillende liedjes?

Afgelopen weekend was Momsweekend wat letterlijk HILARISCH was. Samen met Megan, haar moeder en zus zijn we naar een ‘’winery’’ geweest waarvan niemand ooit gedacht had dat er zich een wijnproeverij bevond in dit boeren gehucht. Is mij wel duidelijk geworden dat dit gebied niet te vergelijken is met de Californische wijnstreken, want de bodem van sommige flessen was bedekt met een goede laag viezigheid. Maar goed, het ging uiteindelijk om de gezelligheid wat zeker niet ontbrak met dank aan crackers with cheese en lekkere typische maiden klets met de 3 sorority sisters van Holly (Megan’s zus) en de moeders. Hierna zijn we met z’n allen naar een super schattig restaurantje geweest en daarna blub blub blub met de moeders naar de pup. Was legendarisch, de bars waren vol beladen met moeders en dochters waarvan het maar goed was dat de echtgenoten op het huis pasten, aangezien sommige MILFS dit weekend duidelijk hun college jaren aan het herleven waren. Toen ik aan het einde van de avond een moeder uit de taxi zag vallen realiseerde ik me dat ik het ergens stiekem best leuk had gevonden als jij hier dit weekend was geweest mama!! Ik heb genoten tijdens het bezichtigen van bier-chuggende moeders, mama’s die medelijden met mij hadden omdat mijne zo ver weg is, mommies die nog gekker waren dan de gemiddelde OU party-student + een vader die mij wist te vertellen dat momsweekend HET ultieme weekend is voor alleenstaande vaders om te scoren, aangezien er zo veel potentieel rond loopt. Dikke tien voor deze man aangezien de hoeveelheid vrouwen van 40+ duidelijk domineerde!!

Nou ik zal er maar weer een eind aan breien, want het begint alweer lekker de Nicole-waarom-praat-je-altijd-zoveel richting op te gaan! Laatste wat ik nog even kwijt wil is dat als jullie je echt rot willen lachen, jullie even de twitter accounts OUConfessions en OUcrushes moeten checken want dan snap je zonder enige twijfel waarom het misschien maar beter is dat ik terug ga naar het oude vertrouwde Hollandia!

DOEEEEEEIXXXXXX

PS. Over precies 1 maand land ik op Nederlandse bodem :(:(:(

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s